Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa duszone z rodzynkami

Składniki

  • 2 oczyszczone, pokrojone w słupki marchewki
  • 2 oczyszczone, pokrojone w słupki rzepy
  • 1 oczyszczona, pokrojona w pół plastry cebule
  • 40 dkg podzielonego na różyczki kalafiora
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia: 
    W rondlu rozgrzać masło, dodać warzywa, smażyć mieszając 3 minuty, podlać bulionem i dusić kolejne5 do 7 minut. Po tym czasie warzywa przyprawić solą i pieprzem, dodać wypłukane rodzynki, wymieszać i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *