Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z szynką i serem

Składniki:

  • 500 g makaronu
  • 200 g gotowanej szynki
  • 100 g sera gouda
  • 250 g beszamelu
  • 150 ml mleka
  • 200 g serka śmietankowego topionego
  • pieprz
  • sól
  • 3 łyżki szczypiorku

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie beszamel zagotować z dodatkiem mleka po czym dodać jeszcze ser topiony.
    Następnie szynkę pokroić w kostkę i układać ja na przemian z makaronem w naczyniu żaroodpornym.
    Warstwy przelać sosem beszamelowym.
    Wierzch posypać startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni  na około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *