Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka zapiekany z brokułami i jabłkami

Składniki:

  • 1 filet z indyka
  • 20 dkg różyczek z brokuły
  • 2  obrane, pokrojone w plastry jabłka
  • 2 łyżki oleju
  • 2/3 szklanki jogurtu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyty i osuszony filet z piersi indyka pokroić w plastry o grubości około 2 cm, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, lekko obsmaży na nim plastry jabłek i różyczki brokuł. Jogurt wymieszać z jajkiem, przyprawami i natką pietruszki. Plastry mięsa ułożyć na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem, obłożyć plastrami jabłka i brokuły, polać jogurtem z dodatkami. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 10 – 15 minut. Podawać z frytkami, ziemniakami lub innymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *