Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kurczaka i kalafiora

Składniki:

 

  • 1 podzielony na porcje kurczak
  • 30 dkg różyczek kalafiora
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • sok z jednej cytryny
  • 1 ubite żółtko jajka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka masła
  • warzywa jak do rosołu
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Porcje kurczaka zalać zimną wodą, dodać jarzyny i przyprawy jak do rosołu, powoli gotować. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, a gdy ta się zeszkli różyczki kalafiora. Gdy kurczak będzie odpowiednio miękki , dodać cebulkę i kalafior, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny. Skorygować smak przyprawami. Przed podaniem zupę „zaciągnąć” żółtkiem i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *