Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany w cieście naleśnikowym

Składniki:

  • 800 g bakłażanów
  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżeczka oliwy
  • cukier puder
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Do mleka wbić jajko, wsypać 150 g mąki i dodać jeszcze oliwę, sól oraz pieprz.
    Całość wymieszać i odstawić na 15 minut.
    W między czasie obrać bakłażana, pokroić go plastry i oprószyć solą oraz pieprzem, odstawić na 10 minut.
    Po tym czasie osuszyć go papierowym ręcznikiem, oprószyć resztą mąki i zanurzać w cieście.
    Smażyć na głębokim tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *