Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z jajek

Składniki:

  • 9 jajek
  • 200 g cebuli
  • 200 g tartej bułki
  • 2 łyżki śmietany
  • 100 g masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka zalać osoloną woda i gotować 9 minut.
    W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle.
    Następnie ugotowane jajka, obrać i posiekać po czym wymieszać z śmietaną, podsmażoną cebulką, 100 g bułki tartej oraz surowym jajkiem.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Z powstałej masy formować kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym maśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *