Skład:
- 300 g filetu z kurczaka
- 200 g kiełków (mogą być marynowane)
- 200 g pomidorków koktajowych
- 1 słoiczek marynowanych miniaturowych kolb kukurydzy
- Olej,
- sol, pieprz
- 1 łyżka curry
- 1-2 łyżki mąki
- 150 ml śmietany
- 250 ml bulionu odrobina
- soku cytrynowego
Sposób wykonania:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokoić na cienkie paski. Kiełki i kukurydze odsączyć z zalewy, umyć pomidorki. Rozgrzać olej na głębokiej patelni, porcjami obsmażać mięso, doprawić solą i pieprzem, dodać curry i mąkę, podlać śmietaną i bulionem, doprowadzić do wrzenia. Do patelni wrzucić kiełki, kukurydzę i pomidorki, przyprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z chińskim makaronem.