Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z pomidorami i grzybami

Składniki:

  • 5 jajek
  • 5 pomidorów
  • 200 g szynki
  • 250 g pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • pęczek koperku
  • sól
  • 1 2/3 szkl. sosu pomidorowego

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić na plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie z pomidorów wydrążyć miąższ  a szynkę pokroić na paseczki.
    Następnie szynkę wymieszać z grzybami i napełnić pomidory.
    Na samej górze wbić delikatnie jajka.
    Wstawić pomidory do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Podawać z sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *