Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z indyka do pasztetów

Składniki:

  • 1 kg mięsa z indyka
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • cytryna
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • ½ szkl. wina
  • 1 szkl. wody
  • ocet

    Sposób wykonania:
    Mięso zemleć w maszynce po czym wrzucić do rondla.
    Dodać posiekaną cebulę, skórkę z cytryny, masło, natkę pietruszki, liść laurowy.
    Całość dokładnie wymieszać i przesmażyć na małym ogniu.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wlać wino, wodę oraz dodać ocet.
    Ponownie przemieszać i dusić na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *