Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z grilla z sosem salsa fresca (świezym sosem). 2

Składniki:

  • 8 filetowa tilapii (pangi, coryfeny, lucjana, granik itd.)
  • 4 szklanki pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 2 szklanki posiekanej cebuli
  • 2 pęczki naci kolendry – posiekane, uwaga, można zastąpić natką pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej papryczki chili
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 4 łyżki soku z limonki
  • 2 średnie avocado pokrojone w małą kostkę
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • rożne grilowane jarzyny (niekoniecznie), ryz sugerowany jako dodatek

Sposób przyrządzenia:
Salsa freska – surowy sos:
Wymieszać w misce pomidory, cebule, kolędrę, papryczki, oliwe, sok limonki, avocado, doprawić do smaku sola i pieprzem, zostawić w pokojowej temperaturze na godzinę do połączenia smaków.
Rozgrzać gril, rybę posmarować oliwą, posypać sola i pieprzem i grilować ok. 4 min po każdej stronie, w zależności od grubości filetów. Wyłożyć rybę na talerz i pokryć salsa, podawać z grilowanymi jarzynami i ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *