Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z awokado ze szczypiorkiem

Składniki:

  • 2 dojrzałe owoce awokado
  • 1 ½ szkl. bulionu
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • ¾ szkl. jogurtu naturalnego
  • ¼ szkl. śmietany
  • ¼ łyżeczki soli koszernej
  • 1/8  łyżeczki suszonych płatków czerwonej papryki

Sposób wykonania:

  1. Owoce przecinamy na pół, usuwamy pestki a miąższ wydrążyć i zmiksować.
    Następnie wrzucić wszystkie pozostałe składniki i ponownie zmiksować, aż powstanie jednolita masa.
    Jeśli to konieczne doprawić jeszcze do smaku.
    Wstawić do lodówki i wyjąć dopiero tuż przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *