Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona w piwie z warzywami

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 4 marchewki
  • 1 kalarepka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 kapusta włoska
  • 1 l rosołu wołowego
  • ½ l ciemnego piwa
  • 1 cebula
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna gorczycy
  • szczypta soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę.
    W między czasie piwo wymieszane z rosołem zagotować, wówczas wrzucić do niego mięso, listki laurowe, cebulę przekrojoną na pół, gorczycę oraz sól i pieprz do smaku.
    Trzymać na małym ogniu około 90 minut.
    Po tym czasie wrzucić warzywa i wodą uzupełnić wyparowany wywar.
    Gotować jeszcze przez 20 minut.
    Przed podaniem mięso pokroić w plastry i ponownie wrzucić do zupy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *