Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczek Ilony

 

Składniki:

  • boczek 1-2 kg
  • majeranek 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • pieprz
  • sól
  • cebula 1/2 sztuki
  • woda

 

 

Sposób przyrządzenia:
Boczek należy natrzeć pokrojonymi w połówki ząbkami czosnku ze
wszystkich stron i oprószyć solą oraz pieprzem. Ułożyć w naczyniu
żaroodpornym. Posypać z wierzchu majerankiem. Cebulę należy pokroić w
plasterki i ułożyć na boczku, lekko podlewając go wodą. Piec w
piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1,5 godziny.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *