Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk z baraniny z cebulką

 

Składniki:

  • 500 g baraniny
  • 3 cebule
  • 2 pęczki szczypiorku
  • ½ cytryny
  • łyżka octu
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone mięso pokroić na małe kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie wrzucić kawałki mięsa do dużego naczynia, posypać 1 posiekaną cebulą oraz skropić octem i sokiem z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie kawałki mięsa nabijać na szpikulec na przemian z talarkami pozostałej cebuli.
    Ułożyć szaszłyki na grillu i upiec.
    Przed podaniem polać jeszcze roztopionym masłem i posypać szczypiorkiem.

     

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Wojciecha Piątka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *