Składniki:
- • 1 kg kiszonej kapusty
• 2 jajka
• ½ szkl. mleka
• 1/3 szkl. mąki
• 7 łyżek tartej bułki
• 6 łyżek masła
• sól
• ¾ szkl. śmietany
Sposób wykonania:
- Grzyby zalać wodą i odstawić aby namokły.
W między czasie kiszoną kapustę wycisnąć, gdyby była bardzo kwaśna wyplukać ją delikatnie w wodzie.
Następnie grzyby zalać 1 szklanką wody i ugotować po czym grzyby odcedzić a wywarem zalać kapustę, gotować do miękkości.
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maślę wówczas wrzucić pokrojone grzyby.
Oprószyć całość mąką i trzymać na ogniu około 5 minut.
Doprawić do smaku pieprzem i połączyć ze śmietaną.
Przełożyć grzyby do kapusty, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze około 15 minut.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Alicja Bugaj