Składniki:
- 2 szkl. czerstwego chleba pokrojonego w kostkę
- 2 szkl. pokrojonych w kostkę pomidorów
- ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli
- ½ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- ¼ szkl. posiekanej pietruszki
- pieprz
Sposób wykonania:
- Pomidory oraz cebulę wymieszać ze sobą po czym doprawić je do smaku solą oraz sokiem z cytryny i skropić oliwą.
W między czasie chleb wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 20 minut.
Upieczony chleb wrzucić do pomidorów i cebuli razem z pietruszką.
Całość delikatnie przemieszać i posypać jeszcze pieprzem.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Ewa Bochenek