Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z cukinii Agnieszki

 

Składniki:

  • 1 kg cukinii
  • 2 jajka
  • vegeta
  • mąka pszenna
  • olej do smazenia
  • ser żółty ( il. wg uznania )

 

 

Sposób wykonania:
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce o grubych okach. Doprawiamy solą i wykładamy na sito by cukinia puściła sok. Po tym czasie dodajemy jajko, straty ser, jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dodać mąki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką stołową formujemy małe placuszki. Smażymy z obu stron.
UWAGA : wczoraj przetestowałam ten przepis na grillu a dokładnie tackach grillowych – rewelka 🙂 także polecam również na grilla

Dobra rada:
Placuszki są świetne z gulaszem lub sosem koperkowym :). Do samej potrawy można dodać zioła prowansalskie, koperek a nawet przyprawę do kurczaka 🙂

Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Goplane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *