Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa wiśniowo- czereśniowa

Składniki:

  • ½ kg wiśni
  • 20 dag czereśni
  • 15 dag cukru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • goździk
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 10 dag makaronu
  • 4 łyżki śmietany
  • sól
  • listki mięty

Sposób wykonania:

  1.  
    Wydrylowane wiśnie i czereśnie zalać 4 szklankami wody.
    Dodać szczyptę soli, goździki oraz cukier i trzymać na ogniu około 10 minut.
    W między czasie  ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
    Następnie mąkę wymieszać z odrobiną zupy oraz sokiem z cytryny i przelać do zupy.
    Dokładnie wymieszać i doprowadzić do zagotowania.
    Podawać z makaronem udekorowane liskiem mięty oraz łyżką śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *