Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Danie meksykańskie z wołowiny

 

Składniki:

  • 50 dag chudej mielonej wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 szkl. fasoli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szkl. przetartych pomidorów
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka chili

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia zalać ja świeżą wodą i gotować do miękkości.
    W między czasie mięso razem z chili, cebulą i czosnkiem przesmażyć, wówczas dodać mąkę wymieszaną z przecierem pomidorowym.
    Całość wymieszać, doprowadzić do zagotowania i dodać do fasoli.
    Przełożyć całą potrawę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 1 godziny.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *