Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa z zmienikami

Składniki:

 

  • 100 g suszonych grzybów
  • 200 g czerstwego pszennego chleba
  • 4 cebule
  • 5 łyżek masła
  • 1 l wody
  • śmietana
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1.  
    Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin po czym ugotować je w tej samej wodzie w której się moczyły.
    Następnie grzyby odsączyć i pokroić.
    W między czasie chleb zetrzeć na tarce i połączyć z grzybami.
    Cebulkę posiekać i podsmażyć, wówczas wrzucić do grzybów.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 15-20 minut.
    P tym czasie wlać wywar z grzybów i doprowadzić do zadatowania.
    Pod koniec podprawić śmietaną.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *