Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip koperkowy

Składniki:

 

  • 1szkl. jogurtu
  • ½ szkl. śmietanki kremówki
  • 100 g serka homogenizowanego
  • ćwierć łyżeczki białego pieprzu
  • ćwierć łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • ćwierć ostrej skórki z cytryny
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • pęczek koperku

    Sposób wykonania:
    Ziarna siemienia uprażyć na rozgrzanej patelni po czym zmiksować je razem z jogurtem, serkiem, skórką oraz śmietanką
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką oraz sokiem z cytryny i jeszcze przez chwile miksować.
    Na koniec dodać posiekany koperek, wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *