Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Składniki:

    •    0,5 kg kiełbasy wędzonej
    •    5 dag grzybów (mogą być suszone)
    •    pół główki czosnku
    •    3 cebule
    •    zakwas
    •    śmietana
    •    5 jaj na twardo
    •    sól
    •    pieprz


     

    Sposób przygotowania:
    Kiełbasę zalać gorącą wodą  i gotować w garnku. Wrzucić grzyby i  razem gotować.
    Podsmażyć cebulę i czosnek, dodać do garnka i gotować ok. 30 min. Pod koniec dodać zakwas i doprawić majerankiem. Dodać śmietanę i „potrzepać”. Doprawić solą, pieprzem. Na talerzach pokroić w ćwiartkę jajka na twardo i wlewać żurek, każdemu z kawałkiem kiełbasy.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez m258

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *