Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź na zielono

Składniki:

    • 10 filetów matiesów
    • 4 łyżki majonezu
    • 10 dag kremówki
    • cebula,
    • 3 łyżki groszku konserwowego
    • sok z jednej cytryny
    • łyżka kaparów
    • natka pietruszki, cukier, sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie opłukać ( zbyt słone krótko wymoczyć ), osączyć na papierowym ręczniku, zwinąć w roladki i ułożyć na półmisku. Śmietanę ubić, wymieszać z majonezem, groszkiem, posiekaną cebulą i kaparami, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Obłożyć śledzie sosem i posypać posiekaną natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *