Śledź na zielono
Śledź na zielono4.58 out of 5 based on 99 voters.
Składniki:
- 10 filetów matiesów
- 4 łyżki majonezu
- 10 dag kremówki
- cebula,
- 3 łyżki groszku konserwowego
- sok z jednej cytryny
- łyżka kaparów
- natka pietruszki, cukier, sól, pieprz
Śledzie opłukać ( zbyt słone krótko wymoczyć ), osączyć na papierowym ręczniku, zwinąć w roladki i ułożyć na półmisku. Śmietanę ubić, wymieszać z majonezem, groszkiem, posiekaną cebulą i kaparami, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Obłożyć śledzie sosem i posypać posiekaną natką.
- Szczegóły
- Kategoria: Zakąski
- Opublikowano: niedziela, 07, sierpień 2005 00:00
- Marta