Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tatar z awokado

Składniki:


• 2 duże owoce awokado
• 2 nieduże cebule
• 3 łyżki majonezu
• 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
• liście sałaty
• 25 dag mięsa na Tatar
• 1,5 łyżki kaparów
• sok z cytryny
• ketchup
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Majonez doprawić solą i pieprzem, tak by był dość pikantny.
Odłożyć łyżkę, a do reszty dodać trochę ketchupu i łyżkę pokrojonej zieleniny.
Mielone mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulą, odłożonym majonezem, łyżką zieleniny i łyżką kaparów.
Dodać pieprz do smaku. Owoce awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, miąższ natrzeć sokiem z cytryny, zagłębienie napełnić nadzieniem. Duży talerz wyścielić liśćmi sałaty i ułożyć na nich awokado tak, żeby środek naczynia pozostał pusty.
Potrawę udekorować resztą kaparów i zieleniny, a na środku talerza umieścić salaterkę z sosem.
Podawać z grzankami z pieczywa tostowego i razowym chlebem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *