Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z prawdziwkami

Składniki:

  • 6 surowych filetów śledziowych
  • 2 szklanki mleka
  • 2 białe cebule
  • 5 dag suszonych prawdziwków
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/2 szklanki sparzonych orzechów laskowych
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    Śledzie zalać mlekiem i odstawić na całą nic.
    Następnego dnia na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę pokrojoną w krążki.
    Dodać do niej miód oraz grzyby.
    Całość dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu.
    W między czasie śledzie odsączyć i pokroić na kawałki po czym wrzucić je do cebuli razem z orzechami.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu około 2 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *