Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś marynowany Małgorzaty

 

Składniki:

 

  • 80 dag łososia
  • 2 cebule
  • 2 szkl wody
  • ½ szkl soku z cytryny
  • ½ szkl octu
  • 1 listek laurowy
  • ½ ziarenek kolendry
  • ½ łyżeczki ziarenek gorczycy
  • 1 goździk
  • kilka ziaren pieprzu
  • 1 łyżka soli

Sposób wykonania:
Łososia pokroić na dzwonka, które oprószyć solą i przełożyć do rondelka.
Dodać cebulę pokrojoną w piórka po czym zalać wodą tak aby wszystkie składniki były przykryte.
Trzymać na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie rybę wyjąć a do wywaru dodać goździk, pieprz, listek laurowy, sok z cytryny, gorczycę, ocet oraz kolendrę.
Gotować na małym ogniu około 3 minut.
Po tym czasie zalać marynatą rybę, poczekać aż ostygnie po czym wstawić do lodówki na 24 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *