Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jabłka

Jabłka pieczone z galaretką

Składniki: 5 dużych jabłek 5 łyżek galaretki z porzeczek cukier puder Sposób wykonania: Z jabłek ściąć czubki i wydrążyć delikatnie łyżeczką miąższ. Wydrążone miejsce wypełnić dżemem. Przełożyć jabłka do naczynia żaroodpornego i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec do miękkości. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Jabłka nadziewane sałatką

Składniki: 6 winnych jabłek 20 dag solonych śledzi 1 ugotowana marchew 2 ugotowane ziemniaki 1 cebula ½ szkl. majonezu 1 jajka ugotowane na twardo ½ łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Namoczone w wodzie śledzie pokroić w kostkę. Dodać do nich obrane ziemianki i marchewkę również pokrojone w kostkę oraz posiekaną cebulę. Całość wymieszać…