Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dziczyzna

Przepiórki z grilla

Składniki: 8 sprawionych przepiórek Marynata: 2 łyżki oliwy 1 drobno posiekana cebula 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka glutaminianu sodu lub soli Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Tuszki przepiórek dokładnie umyć osuszyć natrzeć marynatą, na kilka godzin odłożyć do lodówki. Aby ułatwić…

Królik duszony ze śliwkami

Składniki: 1 sprawiony królik 50 dkg suszonych śliwek 2 szklanki sosu pomidorowego 3 łyżki oleju Marynata: 1 szklanka octu 3% 6 rozgniecionych ząbków czosnku 1 liść laurowy 2 łyżki posiekanej naci pietruszki cukier mielony cynamon do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty wymieszać w rondlu, doprowadzić do…

Królik duszony w pomidorach

Składniki: 1 sprawiony królik 12 pomidorów koktajlowych 2 obrane, pokrojone cebule 2 rozgniecione w prasce ząbki czosnku ½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina oliwa 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Przygotować marynatę. 4 łyżki oliwy wymieszać z czosnkiem,…

Kotlety z dzika Niny

Składniki; 800 g schabu 1 cytryna 1 łyżeczka majeranku 4 łyżki mąki 100 g smalcu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oczyścić, usunąć błony oraz nadmiar tłuszczu. Następnie dzielimy je na kotlety, które lekko rozbić tłuczkiem. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem. Odstawić na 1 godzinę pod przykryciem. Pod tym czasie…

Tokań z dzika z prawdziwkami

Składniki: 600 g mięsa z dzika bez kości 250 g prawdziwków 100 g surowego wędzonego boczku 50 g masła 1 cebula 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 200 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z papryką…