Składniki:
- 800 g mięsa z dzika
- 200 ml czerwonego wytrawnego wina
- 3 cebule
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 2 łyżki pasty paprykowej
- 1 łyżka pasty pomidorowej
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Składniki: 80 dag sarniny 2 cebule 13 dag pieczarek 3 pomidory 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ l bulionu 200 ml czerwonego wina słodka papryka w proszku 20 dag kwaśniej śmietany liście sałaty borówki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, które obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas wrzucić do niego posiekaną cebulę i…
Składniki: 3-4 jarząbki 2 szkl. śmietany 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone jarząbki natrzeć rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Przełożyć jarząbki do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i szczelnie przykryć. Wstawić do rozgrzanego piekarnia i piec około 15-30 minut.
Składniki: szynka z dzika 2 kg sól 20 g pieprz 10 g słonina 15 dag smalec 30 dag marchew 30 dag pietruszka 20 dag seler 30 dag cebula 50 dag olej 30 dag cukier 20 g liść laurowy 5 g ziele angielskie 2 g sól 20 dag Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć i…
Składniki: karkówka z dzika 1 kg czerwone wino 1,5 szklanki woda 1 szklanka sól rozmaryn pieprz cebula 1 sztuka szałwia wędzony boczek 30 g olej 30 g mąka 30 g jałowiec 10 ziaren śmietana 3- 4 łyżki Sposób przyrządzenia: Wodę należy dobrze wymieszać z winem, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać rozgnieciony jałowiec, rozmaryn i…