Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pangi

Filet z flądry z grzybami

Składniki: 50 dkg podzielonych na porcje filetów z flądry lub innej ryby 2 łyżki masła 1 pokrojona w kostkę cebula 25 dkg grzybów leśnych lub pieczarek pokrojonych w plastry 1 szklanka śmietany kremowej 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Porcje ryby przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na blasze do pieczenia. Na patelni rozgrzać…

Filet z dorsza w pomarańczach

Składniki: 50 dkg filetów z dorsza pokrojonych na porcje 1 obrana, podzielona na cząstki pomarańcza 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki pikantnego keczupu szczypta mielonego imbiru sól Sposób przyrządzenia: Porcje ryby oprószyć solą i imbirem, skropić sokiem z cytryny, posmarować keczupem. Tak przygotowane filety ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce do pieczenia, obłożyć cząstkami pomarańczy,…

Gotowany na parze filet z pangi z zieloną cebulką i imbirem

Składniki: 50 dkg podzielonego na porcje fileta z pangi kilka „piórek” zielonej cebulki pokrojonej na 2 cm odcinki 2 cm kawałek kłącza imbiru pokrojony w zapałkę 1 łyżka oleju 1 łyżka jasnego sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Przyprawione solą i pieprzem porcje ryby ugotować na parze. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać cebulkę, imbir i…