Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pangi

Kotlety nadziewane ryżem z filetem rybnym

Składniki: 20 dag filetów z pangi    (lub innej ryby) 1 szklanka ryżu 1 łyżeczka soli 2 jajka bułka tarta olej roślinny Sposób przyrządzenia: Ryż zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy .Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować ok.5-7 minut. Następnie przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut. Dokładnie umyte i wysuszone filety z pangi pokroić w drobną…

Filet z pangi w sosie koperkowo kaparowym

Składniki: 50 dkg filetów z pangi 3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka do smaku Sos: 1 łyżka majonezy 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę kukurydzianą wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mieszance panierować porcje ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…