Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z boczku

Boczek zapiekany z cebulką i czerwoną papryką

Składniki: 1 kg boczku surowego (kawałek w kształcie kwadratu) 1 średnia cebula ¼ papryki czerwonej olej, folia do żywności nici do sznurowania produkty Kamis: 1 łyżkę Przyprawy do mięsa wieprzowego 2 łyżki Warzywka Przygotowanie: Cebulę pokroić w plastry. Boczek natrzeć Warzywkiem, wierzch obłożyć cebulą, zawinąć w folię do żywności i odstawić na 3 dni do…

Rulon z boczku

Składniki: 1 kg chudego boczku 15 dag pieczarek tłuszcz 5 dag bułki czerstwej Jajko natka pietruszki 1/2 kg jabłek 5 dag keczupu sól, pieprz czosnek i majeranek. Sposób przyrządzenia: Boczek umyć, ściąć wierzchnią warstwę, wyrównać boki, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z okrawkami boczku, połączyć…

Tokany z wieprzowiny

Składniki: 20 dag wieprzowiny bez kości 20 dag cielęciny bez kości 10 dag boczku wędzonego 10 dag cebuli 10 dag pomidorów (mrożonych) 5 dag ostrej papryki konserwowej 100 ml śmietany 2 dag mąki sól, pieprz i papryka mielona do smaku. Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokrajać w paseczki razem z boczkiem. Cebulę obrać, opłukać drobno pokrajać.…

Boczek wieprzowy duszony ze słodką kapustą

 Kawałek boczku czyli bruściku wieprzowego ze skórką nastawić w rondlu, nalawszy tyle wody aby dobrze mięso zakryła. Niech się tak gotuje pół godziny. Tymczasem pokrajać dwie główki kapusty zwykłej lub włoskiej na cząstki, sparzyć w słonej wodzie, włożyć do boczku, dodawszy jedną poszatkowaną cebulę, jedną marchew, kawałek selera i pietruszkę, dusić razem, aż będzie mięso…