Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięsne

Mięsne kulki na parze

 

Składniki:

 

  • ½ kg mielonej wołowiny
  • 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • ½ szklanki startych ziemniaków
  • ½ szklanki posiekanej dymki
  • ½ łyżeczki maki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki sosu rybnego

Sos:
Składniki:

  • ½ łyżki oleju
  • ½ łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżki maki ziemniaczanej
  • sól  i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 1 szklanka zmiksowanych pomidorów

 

Żeberka panierowane w płatkach kukurydzianych

Składniki: 2 kg żeberek wieprzowych włoszczyzna /opakowanie/ 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy sól, pieprz do smaku 4 jajka mąka płatki kukurydziane ½ kostki smalcu olej Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę, przyprawy i zagotować. Dodać żeberka i gotować…