Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo

 

Składniki:

 

 

  • 1 dojrzała i dosyć duża cukinia (może być też kabaczek) 
  • 2 średnie cebule 
  • 3 średnie kiełbaski 
  • pomidory (ilości wg uznania) 
  • 2,3 papryki słodkie 
  • koncentrat pomidorowy lub ketchup 
  • pieczarki 
  • przyprawy (sól, pieprz, słodka i ostra papryka)
  • oliwa 

Sposób przygotowania:
Na początek obieramy cukinie ze skórki i wyciągamy z nich miąższ. Następnie, to co nam pozostało, kroimy w kostkę (nie za małą). Kroimy kiełbasę (także w kostkę) i smażymy ja z cebulą (też pokrojona;) ) . Następnie sparzamy pomidory i obieramy je ze skórki. Tak obrane wkrawamy do garnka (musi być dosyć duży ten garnek). Myjemy i kroimy papryki (także w kostkę). Tak przygotowane składniki dodajemy do garnka z pomidorami. Następnie wkrawamy umyte pieczarki. Dodajemy trochę oliwy, koncentratu pomidorowego i przyprawy do smaku (sól, pieprz, może być papryka, liść laurowy, zioła prowansalskie, oregano). Przykrywamy nasz garnek i dusimy aż cukinia i papryka nie zrobią się miękkie. Po wstawieniu garnka można dodać troszkę wody ale nie za dużo. Polecam jeść z chlebem.

 

3 comments for “Leczo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *