Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Pieczony indyk z marynaty

Składniki: 4 golonki z indyka papryka cebula ziemniaki Marynata: 1/2 op. majeranku kostka rosołowa maggi łyżki oliwy ostra papryczka Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym zalać nią mięso nakłute widelcem. Odstawić na kilka godzin. Następnie wstawić golonki do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 1, 5 godziny.…

Pierś z indyka z cytrynką

Składniki: 4 filety z indyka 2 cytryny 2 limonki 1 por/ biała część 10 cebulek szalotek ½ szklanki płynnego miodu 10 suszonych pomidorów 10 ząbków czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli pieprz ziele angielskie/zmielone/ 3 łyżki smalcu Sposób przyrządzenia: Cytryny i limonki sparzyć i zetrzeć skórkę. Z limonek wycisnąć sok i połączyć z płynnym…

Indyk w piwie

Składniki: 1 pierś z indyka opakowanie zupy cebulowej 1 szklanka jasnego piwa 3 -4 łyżki masła 3 łyżki majonezu pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Pierś z indyka natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, obtoczyć w zupie cebulowej. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego uprzednio masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni i piec…

Piersi z indyka nadziewane suszonymi morelami i śliwkami

Składniki: 2 piersi z indyka 10 dkg suszonych moreli 10 dkg suszonych śliwek bez pestek 2 cebule 1 ½ łyżeczki cynamonu olej do smażenia szklanka ryżu łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, przekroić wzdłuż, naciąć kieszeń. Natrzeć solą i pieprzem. Śliwki i morele zalać na moment wrzątkiem i osączyć.…