Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony indyk z marynaty

Składniki:

  • 4 golonki z indyka
  • papryka
  • cebula
  • ziemniaki

    Marynata:

  • 1/2 op. majeranku
  • kostka rosołowa
  • maggi
  • łyżki oliwy
  • ostra papryczka

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym zalać nią mięso nakłute widelcem.
    Odstawić na kilka godzin.
    Następnie wstawić golonki do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 1, 5 godziny.
    Po około 1 godzinie na blachę dodać pokrojoną paprykę, cebulę i ziemniaki.
    Piec ostanie 30 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *