Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka ziemniaczana z cielęciną

farsz:

  • 600 g cielęciny bez kości
  • 0,5 kalafiora
  • 150g świeżych grzybów
  • 40 g smalcu
  • 40 g mąki
  • 60 g masła

babka:

  • 1,3 ziemniaków
  • 5 jajek
  • 40 g smalcu
  • pęczek natki pietruszki
  • masło do formy
  • bułka tarta
  •  

Sposób wykonania:
Cielęcinę wrzucić do osolonej wody i gotować. W połowie gotowania dorzucić do mięsa kalafior.
W między czasie grzyby posiekać i przesmażyć na rozgrzanym smalcu.
Następnie miękkie mięso i kalafior odcedzić.
Natomiast na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić chłodnym wywarem z cielęciny i kalafiora po czym postawić ponownie na ogniu i gotować cały czas mieszając  aż zgęstnieje, wówczas dodać grzyby, pokrojone w kostkę mięso oraz kalafior, wymieszać.
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich jajka, żółtka, natkę pietruszki oraz smalec.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Połowę powstałej masy przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wyłożyć na niej farsz i przykrywamy resztą masy ziemniaczanej.
Zapiec w rozgrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *