Zupa ziemniaczano-czosnkowa
Zupa ziemniaczano-czosnkowa 1.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 200 g ziemniaków
- wywar mięsny
- 1 łyżka smalcu
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę po czym ugotować je w osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i połowę rozgnieść widelcem.
Dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i zalać gorącym wywarem.
Wówczas włożyć pozostałe ziemniaki, masło oraz smalec.
Ponownie wymieszać a przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: czwartek, 03, październik 2013 07:25
- Kinga Mazur
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa