Zupa ze szpinaku, kiełbasy i czerwonej fasoli
Zupa ze szpinaku, kiełbasy i czerwonej fasoli4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki
- 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej
- 10 dkg listków szpinaku
- bulion drobiowy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć mieszając 3 minuty. Dodać ziemniaki, czerwoną fasolę, szpinak. Całość zalać bulionem w takiej ilości aby wszystkie składniki pokrywał 2 cm warstwą. Doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut, przyprawić i nadal gotować aż ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posypać zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: poniedziałek, 11, czerwiec 2012 23:21
- Karolina Król
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak