Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z soczewicy czosnkiem pachnąca

Składniki:

 

  • 1 szklanka soczewicy /czerwona /
  • 1 marchewka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 2 pomidory
  • 2 ziemniaki
  • olej
  • sól, pieprz, cukier do smaku


Sposób przyrządzenia:
Soczewicę opłukać. Cebulę i czosnek obrać , posiekać i podsmażyć na oleju. Do garnka wlać około 1 ½ litra bulionu warzywnego , dodać listki laurowe, soczewicę oraz pokrojone warzywa. Gotować 40 minut. Pod koniec gotowania dodać umyte, pokrojone pomidory. Gotować jeszcze około 15 -20 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem do smaku.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *