Składniki:
- 2 udka z kurczaka
- 5 ziemniaków
- 2 czerwone papryki
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
- olej
- sól, pieprz do smaku
- pęczek posiekanej natki pietruszki
Sposób przyrządzenia;
Udka umyć i dodać do rondla z warzywnym bulionem około 1 ½ litra, gotować około 30 minut. Cebulę, ziemniaki, paprykę i czosnek pokroić, przesmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Udka wyjąć z garnka , oddzielić mięso od kości, razem z warzywami dodać do wywaru. Gotować jeszcze 20 minut .Pod koniec gotowania dodać odsączoną kukurydzę, posypać obficie posiekaną natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.