Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z pokrzyw i serków topionych

 

Składniki:

  • 500 g młodych listków pokrzyw
  • 2- 3 topione serki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 surowe żółtko
  • ½ łyżeczki przyprawy curry
  • 1,5 l bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pokrzywę oczyścić i posiekać po czym wrzucić do bulionu.
    Dodać jeszcze mleko oraz curry.
    Doprowadzić całość do wrzenia i gotować około 5 minut.
    Po tym czasie dodać ser ki pokrojone w kostkę i trzymać na ogniu do rozpuszczenia się serków.
    Na koniec zaciągnąć zupę roztrzepanym żółtkiem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *