Składniki:
- 500 g młodych listków pokrzyw
- 2- 3 topione serki
- 1 szkl. mleka
- 1 surowe żółtko
- ½ łyżeczki przyprawy curry
- 1,5 l bulionu
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1/2 kg młodej pokrzywy 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego Sól Sposób wykonania; Pokrzywę porwać na mniejsze kawałki, które skropić olejem wymieszanym z kwaskiem cytrynowym. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 1 główka kapusty 2 cebule 10 łyżek posiekanej pokrzywy 6 łyżek oleju sól cukier Sposób wykonania: Cebulę oraz pokrzywy posiekać a kapustę poszatkować. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Przed podaniem skropić olejem. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Kama