Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z nakrapianej fasoli

 

Składniki:

 

  • 4 łyżki masła
  • ¼ szkl posiekanej cebuli
  • 2 łyżki posiekanej zielonej papryki
  • 2 pomidory
  • łyżeczka posiekanego czosnku
  • łyżeczka posiekanej kolendry
  • łyżeczka sproszkowanego chili
  • szczypta pieprzu
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 300 g ugotowanej nakrapianej fasoli
  • 3 l bulionu z kury
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę, paprykę, pomidory oraz czosnek.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 4 minut.
Po tym czasie dodać kolendrę, chili, przecier pomidorowy oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 3 minuty.
Następnie dodać fasolę i wlać bulion.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i doprowadzić do wrzenia.
Gotować ostanie 4 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *