Zupa z nakrapianej fasoli
Zupa z nakrapianej fasoli 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 4 łyżki masła
- ¼ szkl posiekanej cebuli
- 2 łyżki posiekanej zielonej papryki
- 2 pomidory
- łyżeczka posiekanego czosnku
- łyżeczka posiekanej kolendry
- łyżeczka sproszkowanego chili
- szczypta pieprzu
- łyżka przecieru pomidorowego
- 300 g ugotowanej nakrapianej fasoli
- 3 l bulionu z kury
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę, paprykę, pomidory oraz czosnek.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 4 minut.
Po tym czasie dodać kolendrę, chili, przecier pomidorowy oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 3 minuty.
Następnie dodać fasolę i wlać bulion.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i doprowadzić do wrzenia.
Gotować ostanie 4 minuty.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: piątek, 01, luty 2013 10:57
- Donata Garbacz
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa