Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 4.58 out of 5 based on 40 voters.
Składniki:
- 1,5 1 wywaru z warzyw
- 25 dag fasolki szparagowej świeżej lub konserwowej
- 30 dag ziemniaków
- łyżka przecieru pomidorowego
- 4 dag tłuszczu
- 4 dag mąki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w wywarze z warzyw.
W między czasie fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i ugotować po czym odcedzić i przełożyć do zupy.
Następnie z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić nią zupę.
Dodać jeszcze przecier i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: wtorek, 20, wrzesień 2011 09:05
- Jacek Wilk
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa