Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

Składniki:

  • 1,5 1 wywaru z warzyw
  • 25 dag fasolki szparagowej świeżej lub konserwowej
  • 30 dag ziemniaków
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 4 dag tłuszczu
  • 4 dag mąki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w wywarze z warzyw.
W między czasie fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i ugotować po czym odcedzić i przełożyć do zupy.
Następnie z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić nią zupę.
Dodać jeszcze przecier i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *