Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z baraniny i ryżu

 

Składniki:

 

  • 150 g chudej baraniny
  • 50 g ryżu
  • 850 ml bulionu z baraniny
  • 1 por
  • marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu z wina ryżowego
  • 1 pieczarka
  • sól

Sposób wykonania:
W garnku zagotować dużą ilość osolonej wody po wrzucić do niej ryż, gotować około 10-15 minut.
Następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać do niego mięso pokrojone w paseczki, pokrojony por, marchewkę, czosnek, ocet oraz sos sojowy.
Całość wymieszać i gotować kolejne 10 minut.
Po tym czasie dodać pieczarki pokrojone na plasterki gotować ostanie 2- 3 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *