Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa winna z bagietką

Składniki:

  • 500 ml bulionu
  • 500 ml wytrawnego białego wina
  • 3 żółtka
  • 50 ml śmietany 30%
  • szczypta cynamonu
  • bagietka
  • ½ łyżki masła
  • ½ szkl. bitej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do bulionu wlać wino i podgrzać na małym ogniu po czym dodać żółtko roztrzepane ze śmietaną.
    Cały czas mieszając podgrzać zupę, nie doprowadzając do wrzenia!.
    Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz cynamonem.
    Następnie bagietkę pokroić na kawałki , które podsmażyć na rozgrzanym maśle.
    Zupę udekorować kleksem bitej śmietany i podawać ją z bagietką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *