Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa szpinakowa bogata w witaminy Iwony

 

Składniki:

 

  • 1 woreczek mrożonego szpinaku
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 3-4 łyżki purée ziemniaczanego
  • ½ szklanki śmietany
  • szczypta  mielonej papryczki chili
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać ½ lira wody, zagotować, dodać mrożony szpinak , przeciśnięty przez praskę czosnek, kostkę warzywną. Gotować około 25 minut. Do gotującego wywaru wsypać  puree ziemniaczane, przyprawić do smaku chili i pieprzem. Tak przygotowaną zupę wlać na talerze, dodać po łyżce śmietany. Zamiast ziemniaków puree można przyrządzić zasmażkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *